Uw hond heeft teken?

Het beste middel tegen teken koopt u bij ons!

Als u een teek bij uw hond heeft gevonden, dan is de kans groot dat u meerdere teken zult vinden. Het is daarom belangrijk dat u de vacht van uw huisdier controleert. Teken leven in bomen, struiken en ook in hoog gras en heide. Wanneer een teek in de vacht van uw hond belandt, bijt de teek en zuigt zich vol met bloed. Deze teken worden ongeveer 1 centimeter groot en zijn te herkennen aan een bruinrode kleur.

Een tekenbeet kan ziektes bij uw hond veroorzaken, waarvan de meest voorkomende, de Ziekte van Lyme is. Deze ziekte kan in sommige gevallen dodelijk zijn!

Niet iedere beet van een teek zorgt voor deze gevaarlijke ziekte, maar de kans is zeker aanwezig en daarom dient u binnen 24 uur de teken te verwijderen! Gebruik echter NOOIT alcohol of spiritus op de teek. De teken zullen hun maaginhoud braken in de huid van uw hond en zorgt voor infecties en verhoogt juist de kans op Lyme.

Een teek verwijderen, doet u heel eenvoudig met een tekenpincet.
Daarbij is het belangrijk dat u niet alleen het zichtbare gedeelte van de teek, namelijk het bolle lichaam, maar ook de kop verwijderd. Deze zit in de huid van uw hond en is niet zichtbaar. Verwijdert u de kop niet, dan kan uw hond besmet raken met ziektes.

Koop bij ons samen met het beste middel tegen teken, de tekentang of tekenpincet

 

Symptomen van een tekenbeet

De symptomen van een beet van een teek zijn makkelijk te zien. Er kan wat roodheid op de huid ontstaan en er ontstaat een bultje, tevens krijgt uw hond last van jeuk. Er ontstaat echter geen rode kring rond zo’n beet, zoals dat bij mensen het geval is.

De teek zal na de tekenbeet niet altijd zichtbaar zijn in de vacht. Ze laten soms los en vallen op de grond, maar uw hond kan dan wel al geïnfecteerd zijn met de Ziekte van Lyme. Controleer daarom na iedere wandeling door bos, duinen, heide en overal waar struiken staan waar de hond doorheen loopt, uw huisdier op de aanwezigheid van teken en tekenbeten.

 

Meest voorkomende symptomen bij Ziekte van Lyme

  • Uw hond verliest eetlust
  • Er kan koorts optreden
  • Uw hond is sloom
  • Uw huisdier heeft gezwollen lymfeklieren

 

Teken verwijderen binnen 24 uur, verkleint de kans op de Ziekte van Lyme

Gebruik hiervoor de tekenpincet of tekentang
Informatie over hoe u de tekenpincet gebruikt vindt u bij teken kat onder de kop; ‘Hoe gebruikt u de tekenpincet of tekentang’

Maak gebruik van ons Zorgplan

Zodat u op tijd uw hond iedere maand preventief kunt behandelen tegen teken!

 

Waar vindt u teken op uw hond?

  • Rond de oren en binnenkant van de oren
  • Op de hals en op de kop van uw hond
  • Tussen de poten
  • Rondom en onder de staart
  • Tussen de tenen
  • In de lies

 

Bescherming tegen teken

Vanaf februari tot november is het belangrijk dat u uw hond iedere maand behandelt met een goed tekenmiddel. Een teek overleeft de winter niet, dus uw hond zal in de koude wintermaanden geen gevaar lopen op een beet van een teek. Echter is er een klimaatverschuiving in ons land, dus als de temperatuur relatief hoog is, is de kans op een tekenbeet nog steeds aanwezig.

Het is belangrijk dat u op tijd een zeer goed middel tegen teken koopt.

Tip; koop bij ons het beste middel tegen vlooien, teken en wormen!


Ook dit kunt u heel gemakkelijk doen door gebruik te maken van ons Zorgplan, zodat u altijd en op tijd uw hond preventief beschermt tegen deze akelige beestjes en voorkomt dat uw huisdieren besmet raken met ernstige ziektes en heftige allergieën.