Zichttermijn en retourregels

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

  • waarop het artikel in je bezit is:
  • bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop je het laatste artikel hebt ontvangen:
  • bij een artikel dat uit verschillende onderdelen bestaat: waarop je het laatste onderdeel hebt ontvangen.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door:

  • het invullen van het retourformulier, of via een van onze medewerkers.
  • Na het aanmelden van je retourzending, heb je nog 14 dagen gelegenheid om het artikel daadwerkelijk te retourneren

Je kunt het artikel alleen terug sturen als:

  • het artikel compleet is
  • in de – voor zover redelijkerwijs mogelijk – originele staat en fabrieksverpakking.
  • Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

Sommige artikelen kun je niet retourneren, omdat de producten speciaal voor jou zijn aangepast of besteld. Of artikelen die een beperkte houdbaarheid hebben.

Bij elke levering ontvang je een afleveringsbon. Om gebruik te maken van je herroepingsrecht, is het voldoende om een kopie van deze bon bij te sluiten.

Ontvlooien en ontwormen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele zoekgeraakte of beschadigde poststukken.

Wij zullen na ontvangst en controle van de geretourneerde artikelen het door u betaalde bedrag aan u terugbetalen. Indien u de volledige bestelling retour stuurt zullen wij ook de verzendkosten terugbetalen, wij betalen echter nooit meer dan de standaard verzendmethode terug.

Als er sprake is van een terugbetaling hebben wij uw bankrekeningnummer nodig. Vanwege privacyredenen kunnen wij uw bankrekeningnummer niet bewaren. Het rekeningnummer voor de terugbetaling dient hetzelfde te zijn als het rekeningnummer dat gebruikt werd om de betaling te verrichten. Dit om eventuele fraude zo veel mogelijk te voorkomen.

Terugbetalingen worden binnen 10 dagen na ontvangst van de retourzending verricht. U houdt best rekening met enkele verwerkingsdagen tussen de verschillende banken.

Indien u, ondanks zorgvuldige behandeling, toch een verkeerde bestelling ontvangen heeft, dient u dit de melden via het contactformulier. In dit geval zal Ontvlooien en Ontwormen in samenspraak met u een passende oplossing overeenkomen.